NUR MURSYIDAH BINTI ISMAIL.THANKS FOR READING..SAYANG KORANG..

Monday, 18 April 2016



hye gais . rasanya dah berhabuk blog aku nie tak disentuh kan . hehe . for this long time aku act jadi malas nak menulis but now aku rasa macam nak begin balik sebabnya aku rindu juga nak menulis nie . so for this entry aku just nak share pasal masalah kawan . okay now aku dah bergelar mahasiswi uolls . haha . macam tak percaya pon ad . and aku da lepas 2 sem pon . 

tak bestnya bila setiap sem aku akan bergaduh dengan orang yang sama . and apa yang aku perasan membe kolej tak boleh nak dibandingkan dengan membe sekolah . am I right ? ke aku sorg  je yang rasa . bila masuk kolej nie memacam perangai aku jumpa . yang jenis talam dua muka , yang jenis baik bersebab and memacam lagi lah . aku tak ckap aku baik . nope aku tak pernah nak mengaku mcam nie sebab aku tahu kebanyakkan aku gaduh sebab aku sndri so nak buat acane . aku pon ad peel aku juga yang sometimes aku sedar memang buat org annoying . tapi haha nak jadi kawan aku kena terima lah kan baik buruk aku . hmm .

nak dijadikan cte benda yang aku gaduh rasanya kecik je tapi jadi besar bila ad plak orang ketiga yang jadi batu aoi then saja buat kteorg lagi teruk . eii kalai aku tahu spe aku lunyai-lunyai kan dye . haha . then msalahnya lagi bila membe aku nie pon dapat statement tu taknak tnyer pape kat aku then trus nak judge aku . kau rasa ? memang gaduh besar lah kiranya . sampaikan aku jadi awkward gila bila jumpa dia . yelah spe yg tak awkward bila situation mcam aku kan . 

tapi apa pon then aku realise something yang sebenarnya dekat kolej nie aku kne pandai survive sndri . tak boleh nak harapkan membe semata sebabnya nanti jadi mcam nie lah . haiyoo masalah betul . haha lantak lah kan yang penting kita bahagia . tak mampu aku nak puaskan semua orang . so that's all dlu . nanti aku update bnde lain plak . hehe . okay lah bye gaissss . xoxo syidah .








terima kasih sudi bce..hope sudi like or comment..

Saturday, 26 April 2014

precious netball team








guys..hello..hello...hehe...sorie lme sgat aq xupdate pape pon..tahun nie aq busy skett..wanna know why ?? tahun nie saya nak SPM lohh..hehe...sebab tu lerr..hot story for this 2014 is game netball ..erm...sedih jgak xmang cme sempat merasai suku akhir jea..but it's okay la..markah kami sipi2 jea nak mng lg..mungkin bkan rezeki kod..

nie lha precious team aku...hehe




kalut x pic nie ?? haha...masing2 busy..ad plakk yg nanges kne usik ngan ust


kesian ust....sibuk uruskan kami satu team..thankz ustazah


ahaha...that's me...comel x ?? cehh..prasan


kenal x spe ?? hehe

okay lha...that's all for today k..hope korang enjoy oke syang2 sekalian...wish me good luck for my SPM examination ..will coming soon...hehehe..


terima kasih sudi bce..hope sudi like or comment..

Thursday, 19 December 2013

trip to johor

kenanagan bersama...miss them

 
hyep guys...rndu aq lettuw...ahaha...grau jea k..lme aq x update blog nie...da berhabuk ap...ngehngegh..oke...skunk aq nak share story psal trip aq kea tangkak , johor...semata2 nak jenguk bestie aq yg da pindah kea sne...
korang percaya x yg aq pgy sne alone...actually..aq kea kuala lumpur yg alone...and alhamdulillah sume berjlan ngan selamat...aq blik dlm keadaan selamat..hee...so cane aq nak start ehh ?? hmm... xaplha..aq cite ap yg aq mampu jea lha ye...hehe...
here we are in tangkak , johor...

first aq still simpan agy tiket2 aq...kenangan woii...hehe...aq pgy sne waktu tu ary ahad...xengad plak tarikh..aq pgy kuala lumpur dlu...konon nak lpak uma ibungah aq dlu...last2 aq lepak sehari jea sbab aq nak kne pgy uma kwan aq kat putrajaya...kwan aq uh nme dye umarah mazhar..mmg aq kne berdikari lha kat sne...dok ulang alik kat Puduraya smata2 nak jmpe si umai uh..ish..pnad ~~
yg kanan nie lha kwan aq...si amoii...



then bile da smpai uma umai dye bwak aq jlan kat alamanda dlu...ad siapp bwakk beg pakaian aq lg...malu aq...resenyer nak jea aq jlan ttup muka..

konon nyer nak usha cite ustaz mu tunggu akudatang..last kmi blek cmtu jea sbab si umaii cpatt fed up tggu lme2...hampeh btoll kwan aq nie...hehesyokk ouh jlan PUTRAJAYA...rasa mcam aq nie jakun aje...haha..kesa aq ??

~TRIP TO JOHOR ~

aq ltak gmbar jea lha ea...pnad nak brcerita...hehe

noe lha bestie aq n her mother...shopping time


farah and umaii..pnad shopping kea kak ??



sempat lg berposing kan



maybe smpai sni jea kod..nnti aq update lgg k...xoxo...syunk kmoo...mrs cakirin

terima kasih sudi bce..hope sudi like or comment..

Friday, 2 August 2013

umrah dan ziarah

 
ya Allah......bru nie aq dpat update status2 aq...slme nie blog aq kne block just because of a small matter....haha...aplha...oke2..kte ttop cte...wanna know something ?? this year i went to tanah suci mekah n madinah...alhamdulillah...best cngad2...ase x mau blek..hehe...tpi apkn daya...tmpt kte kat malaysia..hehe....x ap2...tie ble kawen kte dok sne..haha...brangan jea lbeyh kan ??
TANAH SUCI MEKAH

aq pgy mse blan 3 ritu...cti smggu...agensi yg bwak aq nme dye is ASARI MURNI TRAVEL N TOURS ...kteorg x ad transit kat ane2 pon...first time naik flight...best gile..nseb aq x ad nak muntah2 bgai...cool jea..haha....aiceyh !!smpai2 kat airport jeddah ap agy trus cri sim 6ber sne....ktenyer sng nak brhbung..tpi aq ase mmbzir pon ad....bli just tok call someone yg HAMPEH !!..but tu cte lme right ?? oke2....fokus !!

kat sne mcam2 yg aq blaja....erti ksabaran n mcam2...n most importantly aq dpat ase suasana jdi hamba Allah yg btol2 brtakwa...hehe...jgn jealous k...ap kte aq biarkan gmbar jea yg brbicara...  

 
sementara tunggu masuk nyer waktu solat

lawa kan ?? slah satu binaan dri arkitek malaysia..

with my lovely father...sblom nek flight...airport penang

pnad nyer....bru abes tawaf...smantara tggu jemaah len

after sae'i...rmai cngad jemaah

nmpak x pucat mke aq ??



takut2 nak dkat...ngeh ngeh

ayah slpas tawaf sunat

pagi last sblom brtolak ke madinah

rmai kan ank2 buah aq ??

di jabal uhud....makam para syuhada'

kagum !!





terima kasih sudi bce..hope sudi like or comment..

hak milik syiedah assyakirin